Bloggens förstasida » Sluta röka » Att sluta Röka

Att sluta Röka

5 november 2006

 

Hur kommer det sig att alla som redan har slutat röka å som hållt sig rökfria alltid säger att det “är bara att bestämma sig”.

Jag sitter här och har en pirat på min vänstra axel som hela tiden talar om för mig hur jag ska bära mig åt för att lyckas BÖRJA röka igen… *sliter mitt hår*

MEN!
Jag har slutat… eller håller på… släckte sista ciggen i tisdags (31/10)
ca kl 22.49 .
Jag är inte nikotinfri… för jag har massa plåster och tuggemin.. å MÄNGDER av choklad.. *ojje* har nog gått upp nåt kilo den här veckan…
Känner att jag har lång väg kvar… men jag har än så länge lyckats hålla för öronen när den där piraten på min axel försöker fresta mig å tala om att det e DÅLIGT att INTE röka….

Första rökfra dagen (I onsdags) började jag helt appropå ingenting att TOKsvettas… skakade å mådde pissilla… som värsta avtändningen! fast jag hade plåster…. trodde först att jag kanske hade förmkt nikotin eftersom jag skurit ner på ciggen sista åren… så jag klippte av plåstret till hälften men jag kände mig fortfarande som i klimakteriet.
Sen vart jag superledsen… har varit låg ända sen dess… känner mig ensam.. fast jag har alla omkring mig… pojkvännen har åsså slutat å vi har varandra… men jag känner mig så fruktansvärt ensam å ledsen… nästan lite liten…
“Ingen förstår mig” fast jag vet att många redan varit där jag e nu…

Alltså… känner mig som en missanpassad mutant…
Jag kommer på mig själv med att undra vad man gör, tänker och bär sig åt när man har några minuter kvar tills bussen går…. eller ska ta sig från forumhuset till aulan på skolan… vad GÖR man när man inte röker!?
Jag kan inte sluta tänka på det…. Jag tycker att alla röker UTOM jag… fast det snarare är ganska många som redan slutat röka för många år sedan…
Piraten på axeln talar om för mig hur fet jag kommer bli nu när jag inte ska röka…. “se bara hur du vräker i dig kakor… ojojoj gumman… Mmmm”
Visst enkelt fixat med lite träning….
Men jag känner mig lamslagen… har kramper i kroppen…
(Alltså jag har ingen riktig avtändning, har inte tagit heroin.. det gäller VANLIGA cigaretter…) så jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan må så piss..

Pojkvännen har inte ens haft plåster på sig sista dygnet… han tycker det e jobbigt… men mest att han känner röksuget.. å har lite ont i huvet… mår lite illa men inte värre säjer han…
Jag vet inte vart jag ska ta vägen… jag e så trött å lam… men kan inte sova på nätterna ordäntligt… tar mig knappt ur sängen på morgonen..
Å varje dag undrar jag hur korkad man får va som slutar röka JUST NU!? hade kunnat vänta tills efter nyår…
fast å andra sidan… har redan skjutit upp det… skulle ha slutat i aug/sept tänkte jag….

Nånstans vet jag ju att det e värt det… jag VILL sluta röka… för första gången är jag verkligen motiverad.. jag SKA klara det…
Men kan nån skjuta den satans piraten på min axel som försöker få mig att misslyckas!?

På balkongen är fortfarande askkopparna kvar… finns långa fimpar där med…
Fick städryck häromdagen å tänkte tömma, diska å ta bort allt sånt…
Men insåg rätt snart… att jag förmodligen skulle sätta mig å ta en fimp *rysa* sen skulle det vara kört igen…

Just nu vet jag inte om jag har det tyngst fysiskt eller psykiskt.. för det smälter bara ihop…
Mår som en skit…
Känner mig så elak å sur. Försöker att peppa pojkvännen åxå, han behöver det lika mycket som jag… men jag tycker mest att jag säger gnälliga saker.. å jag går inte att skämta med alls… blir jag inte sur så gråter jag…

Vill inte öka dosen med plåster och tuggemi heller… vill trappa ner å bli helt nikotinfri…
Men det får ta sin tid….

Men jag trodde aldrig jag skulle sakna att gå ut i kylan, frysandes ta en cigg….
Men just nu känns det som att det skulle inte spela någon roll om det så var 27 minus ute… den ciggen skulle sitta fint!

Jag mår så illa… ska ta å hälla i mig lite juice kanske känns bättre då….

 

Sluta röka bloglovin

One Comments to “Att sluta Röka”

 1. UNDVIK HELST ATT LITA TILL S K LÄKEMEDEL!

  Erfarenheten säger mig – utan dokumenterad medicinsk eller psykiatrisk kunskap (jag har arbetat med radiotelegrafi (1953 – 1967) samt med informationsbehandling & IT (1967 – nu)), att det s.k. “rökbegäret” inte alltid är medicinskt betingat – möjligen inte alls.
  Existensen av de “avtryck” i hjärnan, som hjärnforskare, bl a med hjälp av MRI och PET, har påvisat, betvivlas ej. Olika slutsatser av detta kan dock dras, beroende på hur orsak och verkan sinsemellan orienteras.
  Ombildningarna av hjärnan behöver ej utgöra en grund för ett “rökbegär”. De kan vara en bild av den undersöktes vanor. Argumenten för resonemanget:
  Själv konsumerade jag 15-20 cigarretter per dag från medio 1950 t.o.m. den 18 februari år 2000 runt middagstid. Jag hade ett par dagar före denna tidpunkt för “rökslutet” hittat en anspråkslös artikel på Internet, där författaren gav detta råd:
  Citat (ej ordagrannt)
  I det ögonblick Du står i begrepp att ånyo greppa en cigarrett eller en rökpipa för nästa bloss resp. pipstopp, gör det lilla experimentet att skjuta upp handlingen under någon minut (mer behövs ej) – vanligen återgår Du då till att göra något som Du var ifärd med att göra när “begäret” infann sig – först efter någon timme återkommer “begäret” och Du erinrar Dig, att Du just framgångsrikt lyckats med ett fantastiskt experiment. “Begäret” varade endast några sekunder och avstannade automatiskt när Du beslöt Dig för att göra experimentet.
  Slut citat.
  Det kan nog av många uppfattas som märkligt men själv utförde jag experimentet nästan precis kl 12 nämnda “rökstoppsdatum” med full framgång. Ibland (men sällan) dök det s k “begäret” upp och jag kunde enkelt avfärda det med hjälp av “uppskovstricket”. Efter ca tre dagar dök det ej upp mer och jag var rökfri, vilket jag ju idag kan intyga. Begäret var avslöjat. det var inte något komplicerat medicinskt med mängder av fina vetenskapligt beskrivna komponenter utan endast ett “hjärnspöke” – detta konstaterande skulle nog kunna ge icke-psykopaterna bland många tobaksfabrikanter, läkemedelsfabrikanter, läkare tillhörande de senares utprånglarled och andra till tobakshanteringen knutna marknadsgycklare kalla kårar och mardrömmar (vad psykopaterna bland dessa skulle vederfaras är mig okänt och dessutom totalt egalt).

  Av beacon (Kent Åsberg Vellinge).

Vad tycker du?

(måste anges)

(måste anges)