Bloggens förstasida » Känsla, Musik, Nostalgi » Barndomsminnen

Barndomsminnen

6 november 2009

Samma år som jag föddes  dvs 1978, släpptes en skiva, en helt fantastisk skiva med en helt fantastisk artist.
En skiva som betytt mycket för mig även som vuxen, ja kanske till o med mer nu. Maritza Horn släppte LPn Jämmer och elände.
Jag gråter fortfarande när jag lyssnar på hela LPn även om jag borde vant mig. Samtidigt som jag gärna lyssnar på den för den är så mäktig.
Mitt största minne från skivan är ju “så klart”  Lasarettsvisan , men den klarar jag inte utav att lyssna på utan att gråta sönder mig, när jag var liten så lyssnade jag på den med skräckblandad förtjusning jag skrek, grät och rös men lyssnade på den om och om igen, men en annan visa från samma skiva är Lejonbruden som inte tog lika hårt på mig men lämnade samma rysande känsla & nästan lika mycket tårar, hittade den på youtube tror att de har lagt in bild från Emil i Lönneberga i “videon” men men det blir nog bra lyssna på den den e hemskt bra.

Känsla, Musik, Nostalgi , , , , , , bloglovin

2 kommentarer to “Barndomsminnen”

 1. Hu, vilken hemsk visa !
  Tror faktiskt inte jag hade hört just den förut.
  Lasarettsvisan är ju en riktig rysare, och en klasskompis till mig brukade sjunga den så vi nästan satt och grinade hela klassen. Och så Laredo förstås… – En annan snyftvisa.
  Maritza Horn har ju en jäkla häftig röst, som gör sig speciellt bra till dramatiska visor.
  .-= Karin skrev senast blog ..Bland tomtar och troll =-.

 2. Ja visst e den!
  Lasarettvisan är väldigt stark känslomässigt, håller med dig hon har en väldigt häftig röst!
  hennes dotter är även hon duktig, men inte samma känsla…

  kul att du tittade in!

  /Mysan

Vad tycker du?

(måste anges)

(måste anges)