Bloggens förstasida » Allmänt » Hallå, någon hemma?

Hallå, någon hemma?

5 december 2008

Uhm förvillelsen är total idag tydligen (som vanligt då kanske).

Jag har ju ÄNTLIGEN fått bära linser igen! *stuttsar* har haft i en vecka nu enda är väl att jag inget ser som vanligt. Optikern är väldigt envis och påstår att jag inte behöver starkare linser och att min syn inte förändrats sedan sist utan att glasögonen var slitna bara orsak till att jag ser dåligt… vilket jag hade kunnat köpt om det inte var så att jag ser lika dåligt med nya linser…. Som de har tjatat sedan urminnes tider att jag har ett brytningsfel jag borde korrigera. Jag har låtsats som det regnar för det har jag inte haft råd med. *ler* men nu säger de att brytningsfelet inte behövs korrigeras? men.. jag ser ju inget.

En annan sak jag tänkt på. varje gång man är på synundersökning. så känns det som jag går och gör en viktig tenta. eller kanske som högskoleprovet. Man ska svara på massa “Bättre eller sämre eller lika” frågor och varje gång är man rädd att man svarar “fel” och varje gång känner man sig lite korkad när man går därifrån eftersom styrkan man får inte stämmer med vad mina ögon behöver :ponder_tb:

Men visst borde det väl vara brukligt att man kan läsa gatunamnet på husen när man är på stan. eller kunna läsa en informationslapp med textstorlek tja ca 18 på mer än 1 meters avstånd?.

När jag skaffade mina glasögon jag har nu så låg styrkan på -6. nånting nu sa hon att det ligger på samma men fick linser först på -5.25! men i dem såg jag inget så jag fick faktiskt liiite starkare -5.75 för det ska jag klara mig på säger de. jo visst jag slår inte ihjäl mig vilket jag skulle göra om jag var helt utan men jag är inte helt nöjd med det. jag håller på att få en rejäl “Beskymmers rynka” över hela pannan för jag kisar hela tiden. men men kanske är det så att jag inte kan få någon bra skärpa hur de än gör. Tja. kanske dags att lägga hus planerna på hyllan och lägga undan pengar för en laser operation…. *läskigt*

Jag ska på återbesök den 12e får se vad de säger då.

*Vinkar*

Allmänt , , , , bloglovin

2 kommentarer to “Hallå, någon hemma?”

 1. Hej! Ibland kan det vara lite knepigt att få riktigt bra synskärpa och kontrast med linser. Vanligt är att man är lite astigmatisk och att det inte går att korrigera helt med linser. Om du har -6,0 i glasögon så brukar linser på -5,25 eller -5,5 vara perfekt. (När du är såhär pass närsynt så är det så att ju längre från ögat men har korrigeringen, desto starkare måste den vara för att få skärpa dvs glasögonen måste vara starkare än linserna. Och du- vi vet- en synundersökning är knepig. Det är ju nästan aldrig någon skillnad på “läge 1” och “läge 2”. Men när optikern hör att du tvekar eller inte vet vad du ska svara – då är det ett bra svar för optikern!
  Hej då från Åsa (Optiker) Lycka till med linserna

  åsa skrev senast…Prada

 2. Åsa:
  Åh det är så? snablars jag som hoppats på att kunna se vettigt igen.. 🙁
  men det kanske löser sig får nog ha lite tålamod.
  Jätte tack för din kommentar!!

Vad tycker du?

(måste anges)

(måste anges)