Fryshuset

23 oktober 2008

De flesta vet väl vad fryshuset är för något? Fryshuset som funnits sedan jag var liten & betytt mycket för många unga.
När jag var 14 år (1992) så hände det något stort i mitt liv. Ett av de banden som betydde mest för mig (& fortfarande gör!) skulle spela på Fryshuset tillsammans med ett gäng andra. ASTA KASK skulle Återförenas då Skivbolaget Rosa Honung skulle ha något 10 års kalas.
Som sagt jag var 14 år & kunde relatera till ALLA Asta Kask låtarna. Jag var på väg till min första riktiga Punkspelning & ingenting skulle stoppa mig!
Trodde jag ja. Min kära moder var inte lika lycklig över denna spelning Dels låg den i stockholm dels var jag “bara barnet” & aldrig att hon skulle följa med på något sådant “vansinnesupptåg”.
Min just då allra käraste ägodel min biljett till sthlm & Asta Kask beslagtogs & förstördes. Jag var 14 år & skitförbannad.

Det skulle dröjja 11 år innan jag fick chansen att se dem igen. Denna gång (2003) var jag “vuxen” och hade flyttat hemifrån sedan lång tid tillbaka. Punkkoncerter var ingen nyhet. Men när jag stod där med biljetten i hand blev jag 14 år igen. Jag ringde Morsan & berättade att jag minsan skulle på Asta Kask och det fanns inget hon kunde göra åt det! (Jag tror inte ens min mor vet vad Asta Kask är! Än mindre minns hon händelsen när jag var 14) Jag åkte på Konserten & njöt varje sekund! Den var även den i Sthlm men inte på fryshuset.
Det var som om jag var på konsert för första gången fast jag åkte på spelningar för jämnan på den tiden. Jag blev liten igen känslan av “Precis så känner jag mig” kom tillbaka. Trots att man såg dessa snubbar på scenen som man minns som unga, vara långt ifrån unga hehe men ändå så var de precis som man föreställt sig. De gjorde en sån förbannat bra konsert!

Men varför detta tjat om Fryshuset?
JO Tanten ska åka till fryshuset nästa vecka! Vi ska åka på studiebesök med jobbet!!! & Redan nu känner jag mig som en liten hundvalp som är så lycklig att den inte vet om svansen tillhör kroppen eller om det är en rolig leksak. jag ränner runt helt lycklig och vet knappt vart jag ska ta vägen. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Men risken är att jag blir 14 år igen när vi kommer dit.. *ler* Nä allvarligt ska bli så innibombens häftigt! Så många års erfarenheter som de har med ungdomar! Allt de gör för & med ungdomar. Ska bli bästa studiebesöket ever! Tror vi ska få någon föreläsning åxå

& NU! härmed presenterar jag: Från Fryshuset 1992 Asta Kask – Tv’n (Dålig kvalité men ändå)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wHtma5FewFE[/youtube]

Jobb, Lycka, Musik, Nostalgi , , , , bloglovin

5 kommentarer to “Fryshuset”

 1. Läser ditt inlägg och blir full i skratt. Hoppas ni får det toppen vid återbesöket på Fryshuset!!

  Jag har nu utmanat dig:
  http://tonarsmorsa.se/2008/10/23/utmaning-2/

 2. Tonårsmorsa:
  *fniss* jag är helt uppspelt kan knappt bärja mig till nästa vecka de kommer få släpa mig därifrån med våld.. *ler*

  Åh roligt med utmaningar!!! Tackar

 3. He he …med ett stooort leende sitter jag här och blir riktigt rörd! Lider med dig vid tanken på den förlorade biljetten den där gången. Om vi bara vetat hade vi fixat in dig ….jag lovar!!
  Hoppas att du tar dig tid vid tillfälle att bli 14 någon mer gång … 🙂 Skillnaden är inte så stor när man tänker efter!!
  Fryshuset blir nog kanon …det stället är och har varit guld värt för många!

  mvh
  Bonni Banzai (Asta Kask)

 4. Bonni!:
  hehe känns gött att veta! Hehe kan säga att jag åtminstånde kände mig som 16 när jag kom till fryshuset jag blev helt galen! Och nääeee skillnaden är väl att idag tänker man nog lite för mycket innan man säger eller gör någonting haha Men det fina med att jobba med ungdomar är att man inte glömmer iaf det e skönt.
  Ja Fryshuset var toppen! jag ville bara säga upp mig på momangen och stanna kvar där vilket fantastiskt ställe! vilka människor jag gick runt med nära till tårarna hela dagen.

  Tack för titten och ha det gott! Tänker på er och Ernie!

 5. Var själv där på ovan nämnda Rosa Honung tillställning (1992) och avhörde då också en del tidig svensk legendarisk death metal, en minnesvärd afton inkluderande aktuell svensk punk (DLK etc.). En valfri (?) skiva delades ut till alla och envar på det för den tiden hutlösa biljettpriset (160 kr.)

  DLK började förstås sin sektion av konserten med: “Rosa Honungs grav”

  Vill bara påpeka att fryshuset har flyttat på sig! När det verkligen begav sig låg det på Södermalm, medan det i “modern” tid flyttades till andra sidan vattnet (södra sidan av Hammarbyhamnen).

  Nina Hagens “Street”-konsert var även den en synnerligen njutbar höjdpunkt i det gamla fryshuset vid den här tiden.

  🙂

Vad tycker du?

(måste anges)

(måste anges)